På väg mot Biscaya

I går passade vi på att traska ordentligt innan vi skulle sitta still på havet. Först diverse turer till tvättomater och butiker och sedan en rejäl vandring. Vi gick upp på och sunt det ca 200 m höga berget väster om staden. En fantastiskt fin promenad i skog och förbi gamla betesmarker i fäfot. Stundtals även fin utsikt över viken. Efter drygt fem kilometer blev det en sista Spansk ”cerveza” nere vid hamnen (ja, om vi ska vara ärliga blev det faktiskt två öl var)

Nu lämnar vi Muros i fint väder och svag vind. Vi räknar med att behöva köra en bit upp längs kusten innan vi får den ostliga, i början nordostliga, vind som blåser längs Spaniens nordkust. Där blir det kryss med ganska frisk motvind i kanske ett dygn

Sedan ser det ut som om det kommer att bli lugnt väder på Biscaya. Hellre det än för mycket vind tänker vi. Förhoppningsvis blir det inte lika lite som när Håkan seglade från Azorerna till Pool i England 1970-talet. Då var det bleke de fyra sista dygnen och ett spegelblankt hav.

Vi har för säkerhets skull tankat fullt i dieseltanken. Det innebär att vi kan köra ca 400 sjömil eller tre dygn. Häller vi sedan på reservdunkarna kan vi köra ytterligare nästan ett dygn, drygt 100 sjömil. Detta tar oss nästan till Cherbourg som ligger 570 sjömil från Muros.

Maj 1977nordväst om Cabo Finisterre

Hur långt vi seglar har vi inte bestämt. Är det bra väder och förliga vindar kanske vi fortsätter upp genom Engelska kanalen. Vi får se. Det är några dagar till dess och vi kommer inte att kunna bestämma oss förrän vi närmar oss Ille d’Oussant utanför Brest om drygt tre dygn (kanske 4 om det går långsamt).

Maj 1977, lite längre norrut

Som vanligt när vi ger oss ut på havet så kan det vara svårt att se våra positioner. Bli inte oroliga om ni inte kan följa oss på t ex Marinetrafic eller Vesselfinder hela tiden. Speciellt i morgon och på tisdag kommer vi att vara långt ut från land. Vi kommer att dyka upp när vi närmar oss Frankrike. Bli inte heller oroliga om ni sedan får vänta på uppdateringar av denna blogg. Det kan ibland vara väldigt svårt att få bra internet även om man är nära kusten.

2 reaktioner på ”På väg mot Biscaya”

 1. Lycka till! Håller alla tummar och tår för lagom halvvind och små vågor hela vägen. Följer på VF.
  Kram

 2. Tackar för den fina uppdateringen?
  Skönt att ni fått rasta av er nu ett par dagar på fast mark?
  Nu håller vi tummarna att ni får en fin resa med bra vindar och vackert väder
  Många kramar från oss ❤️⛵️
  Visst ja
  Skulle ju berätta att vi hyrt en husbil och drar norr över den 25 maj till 8 juni
  Vi har lite spring i benen? nu när vi inte kommer till⛵️

Kommentarer är stängda.