Muros

Vi har en lista över ställen vi gärna återvänder till. Den innehåller just nu drygt 10 hamnar som dels är väldigt trevliga men som också betytt det där lilla extra för oss. Muros har stått på den listan sedan vi var här förra gången i september 2017 (klicka här). I vår plan för hemseglingen var Muros därför ett självklart stopp. Vi blev väldigt glada när vi i La Linea fick besked om att vi kunde segla hit även i dessa Coronatider.

Muros och viken utanför i kvällningen. Vi får gå ut efter kl 20 på kvällen.

Nu har vi legat här några dagar och vilat upp oss och fixat med båten. Vi trivs lika bra som sist även om vi saknar livet i det lilla samhället med sina smala gator och små torg. Restriktionerna lättade lite redan i måndags så för första gången på sju veckor har vi kunnat promenera tillsammans, men bara vissa tider.

Kameliaträden blommar

Vi hade seglat fem dygn för att komma hit. Då vänjer man sig vid en annan dygnsrytm och andra sovrutiner. Till exempel använder vi bara röd belysning under däck för att spara mörkerseendet. Det kändes då konstigt att tända vita lamporigen. Men det var väldigt skönt att få sova på våra resårmadrasser i förpiken igen.

Lite lugnare nu i inloppet till fjorden just när solen gått ned.

Det har varit ganska bra väder men för en stund sedan kom det första av flera regnväder som förväntas dra förbi de kommande dagarna. Vi försöker titta på vädret framöver för att se när vi skulle kunna gå vidare. Nu får vi passa på att komma i kapp med lite korrespondens och annat.

Håkan blir lite nostalgisk av att passera denna Holländska Galant 53:a var dag.

Även om det nu börjar lätta lite på restriktionerna räknar vi inte med att kunna segla som vanligt i Europa. Tidigast 8 juni kommer man t ex att tillåta nöjessegling i Spanien. Vi planerar fortsatt för en ganska snabb hemsegling. Förmodligen i två eller tre längre etapper, möjligtvis med några dagsseglingar där emellan.

I går passade vi på att fylla diesel medan det var lugnt väder och högvatten.

Just nu väntas friska till hårda nordostvindar på Biscaya i nästa vecka. Inget idealiskt väder för oss. Vi kommer därför med stor sannolikhet att bli kvar här i en vecka till. Vad vi förstår blir det lite mer lättnader nästa vecka med utomhusserveringar och fler mindre butiker som får öppna under vissa villkor. Kanske kan vi få sitta på det lilla torget och ta ett glas vin igen.

En reaktion på ”Muros”

  1. Det lilla torget är ett av de gulligare. Vi satt där en söndagseftermiddag i juni i fjol. Ta hand om er och segla säkert över Biscaya❤

Kommentarer är stängda.