Glad Påsk från oss i karantän (dag 28)

I dag har vi firat Påsk med sill och ägg, räkor, lax och Janssons frestelse. Vi satsar på att vara hemma till Midsommar så vi har ätit upp nästan all sill. Kvar finns några burkar matjessill ifall vi inte kommer hem i tid. Lunch åt vi tillsammans med vännerna på Wilma (klicka här). De ligger i Thessaloniki i norra Grekland så vi hade var sin padda igång och kunde se varandra och prata nästan som om vi satt vid samma bord. Svårast var snapsvisorna, det blev lite konstigt med eftersläpningen, men trevligt var det.

Senare på kvällen blev det ett glas vin med andra seglarvänner på samma sätt. För övrigt fortsätter karantänlivet i långsam lunk och vi tar en dag i taget. Det har blåst fin ostvind under flera dagar i veckan så vi har verkligen känt lusten att segla vidare. Samtidigt vet vi att det i så fall skulle vänta frisk nord- (=mot-)motvind utanför Portugal och det vill vi inte ha så vi ligger kvar. Vi läste om en svensk kille som suttit 70 dagar i kinesisk karantän – vi ska kanske inte klaga.

Vi följer nu med intresse flera båtar som är på väg hem till Skandinavien. Vi har mejlkontakt med några av dem och får mycket information som kan vara nyttigt inför hemseglingen. Det är fortfarande väldigt oklart om/när/hur man kan gå in i många hamnar. Lyckligtvis verkar den för oss viktiga hamnen i La Coruna på Spanska nordvästkusten vara öppen för både bunkring och proviantering. Det är ett idealiskt ställe att utgå från om man vill segla över Biscaya och vidare upp i Engelska kanalen. Vi var där 2018 (klicka här).

För er som vill läsa mer om varför den spanska linjen blivit så hård finns här (klicka) en länk till ”Sydsidan” som har en bra förklaring.

2 reaktioner på ”Glad Påsk från oss i karantän (dag 28)”

  1. Hei! Vi ble tipset om deres side på FB- siden Langturseilere?? Vi er et norsk par som for tiden ligger til kai i Cagliari på Sardinia. Vi var på vei hjemover til Norge fra Hellas, men ble nektet adgang til Spania 20/3 så vi endte her inntil videre. Vår plan er også å seile hjem så fort det er mulig, og det kjennes bra å ha kontakt med flere skandinavere i samme situasjon så vi kan oppdatere hverandre om endringene som jeg håper kommer utover våren. Se gjerne vår FB side Double Fantasy

    1. Hej!
      Trevligt att höra av er. Kanske kan vi segla tillsammans hemover. Vi är en liten grupp som mejlar varandra information. Jag tar med er på de mejlen nästa gång jag skickar något. Ni kommer även att få kopia på mitt senaste mejl till gruppen.
      Hälsningar / Hakan

Kommentarer är stängda.