Karantän dag 17

Vi har varit lite oroliga för vår gasol. Vi kunde inte byta till rätt sorts flaskor i Cartagena och seglade därför iväg men en tom, en halvfull och en full flaska. För några dagar sedan fick vi koppla över till den sista flaskan. Nu, när vi lagar all mat ombord och dessutom har tid och möjlighet att göra det ordentligt förbrukar vi en hel del gas. Hur skulle vi klara oss om vi inte kunde få mer? Vi hade ju bara gas för tre veckor i sista flaskan och vi kanske blir tvungna att ligga kvar här längre än så.

I går fick vi som tur var tag i en kille som kunde byta våra gasoltuber. Det har varit stängt i båttillbehörsbutiken i hamnen i flera veckor men efter några försök att ringa det nummer som nu satt på en handskriven lapp på dörren så kunde vi boka tid. Det kändes lite som att köpa smuggelgods när vi träffades utanför butiken på kvällen men vad vi förstår ingår gas i det som räknas som nödvändiga varor så vi gjorde inget olagligt.

Nu har vi två fulla och en nästan full gasolflaska. En flaska varar mellan en månad och sex veckor när vi seglar beroende på hur mycket mat vi lagar och hur mycket vi använder vår ugn. Även om vi nu förbrukar med så bör ändå klara oss minst till början av juli, men vi fyller gärna på långt innan dess för att ha lite reserv. Det är inte i alla hamnar man enkelt får tag i de tuber Campingaz vi använder.

Det är inte utan att vi längtar ut på havet igen.

I dag har varit en regnig dag. Det kändes ungefär som i Sverige en mindre bra sommardag när vi åt vår frukost i sittbrunnen med regnet droppandes på kapellet. Som tur är har Eva lagt ned ett bra arbete på att hålla det helt, rent och impregnerat så vi har väldigt lite vatten som läcker in. Blåser det inte för mycket är det helt tätt. Eftermiddagen bjöd på lite solsken och vi smög till oss var sin promenad fram och tillbaka några gånger på piren.

Karantänsbestämmelserna har skärpts i helgen så nu måste de flesta verksamheter hålla stängda. För oss innebär det inte så stor skillnad mer än att den trevliga och hjälpsamma personalen på marinakontoret inte längre jobbar. Hamnen är dock fortfarande bemannad med marineros som håller koll på alla båtar. Vad vi förstår är det också svårare att komma in i hamnen. Möjligen kan man lägga sig vid väntebryggan men man får inte gå iland vad vi förstår.

En reaktion på ”Karantän dag 17”

Kommentarer är stängda.