Karantän dag 13

Igår sken solen från klarblå himmel. Väderprognosen sa regn på eftermiddagen men den hade fel, det gjorde inget tyckte vi. Dagens tvätt (vi måste handtvätta nu) fick fladdra i vinden och solen hela eftermiddagen. Skönt med lite normalt väder. Vi kunde gå lite på kajen (en och en tyvärr) och Eva gjorde sina yogaövningar på kajen vid båten.

Att handla i dag var lika odramatiskt som förra gången. Vis av läxan handlade Håkan inte så mycket att bära hem på en gång. Även om morgonen var grå och kall har det i dag varit mer normalt väder och sol i sittbrunnen.

Strandpromenaden ligger helt öde.
På 2 km promenad till butiken möter vi inte en enda människa.

Senaste siffrorna pekar på en fortsatt långsam spridning av viruset i vårt hörn av Spanien, men resten av landet oroar. Det är beslutat att karantänen gäller tom 11 april. Det är väl heller inte otänkbart att vi får ytterligare två veckors förlängning. Vi planerar att ligga kvar i hamnen tills vidare.

Tanken är att börja segla hemåt när restriktionerna lättar. Förmodligen kommer detta att ske stegvis och vi vet inte när i skeendet det kan bli OK att gå in i hamnar igen. Förhoppningsvis kommer läget sedan under försommaren att förbättras. Vi räknar inte med en normal sommar utan snarare med att vi kan komma att segla med ett ganska högt tempo till Sverige och kanske vara hemma redan i juli. Men allt beror på hur snabbt Europa kommer att återhämta sig efter Coronaepidemin.