Kioni

När vi lämnade Pelatas i går viste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Det blåste en måttlig vind från SV så vi rullade ut kryss-stället och la oss på en sträckbog västerut. Men i den ganska svaga vinden gjorde vi bara tre knop, det kändes långsamt så vi bytte till Code 0 i stället. Då gör vi drygt fyra knop i stället men vi går inte riktigt lika högt mot vinden.

Nu hade vi alla fall god gång och vi började titta på möjliga hamnar på Itaka eller Kefalonia då det var dit fören pekade. Efter någon dryg timme dör vinden ut helt och vi börjar köra. Nu har vi spanat in en hamn som ser fin ut men vi läser att den ska vara väldigt populär. När vi vid lunchtid kommer in i Kioni finns det en ledig plats vid kajen. Vi lägger ankare och backar in.

I kioni ligger man antingen vid kajen på andra sidan viken (det gör vi) eller med aktern mot landförtöjningar som båtarna närmast gör.

Vi blir kvar en dag i den fina lilla byn på lummiga Itaka. I går kväll gick vi ut för att äta. Å restaurangen ser vi en ensam man som vi känner igen som vår engelske båtgranne. Vi äter tillsammans och han berättar att han seglar ensam för det mesta och roar sig med att spela på olika ställen. Efter middagen följer vi med till baren på balkongen ovanför där han underhåller med gamla klassiska låtar i egen, mycket bra, tolkning.

Utsikt från Kioni mot Lefkas (höga bergen till vänster i bild), Meganisi (i mitten) och fastlandets över 500 m höga berg (till höger)

I dag har vi tagit morgonpromenad, badad utanför piren och simmat länge med snorklarna och tittat på fiskar. Sedan när det blev riktigt varmt så satt vi mest i skuggan i sittbrunnen. Tog sedan en promenad strax innan solnedgång och handlade lite. Middag ombord i kväll.