Limni

Vi seglar vidare efter frukost i Yiali. Bra vind ut ur viken. Sedan motorgång under de över 1 000 m höga bergen tills ny bris kommer från sydost. Sträckbog med några kortvändor innan vi vid lunchtid kommer till Limni. Hamnen här är inte stor. Det är plats för 4-5 båtar längs kajen innanför vågbrytaren. Vi får rådet att lägga oss på utsidan i stället.

Det funkar ganska bra första natten om än lite skvalpigt så nästa förmiddag när några båtar lämnar backar vi in och lägger oss på insidan. Där ligger vi tryggt och bra även om kajen är ojämn så vi får lägga fenderbrädan mot. Limni visar sig vara en riktig liten pärla. Ganska lugnt med grekiska familjer på semester och barn och ungdomar i alla åldrar som cyklar omkring och leker på kajer och stränder.

Bra butiker för proviantering och humana priser på restaurangerna. Vi betalar mellan häften och två tredjedelar av vad det brukar kosta på de mer välkända orterna med utlänska turister.

Vi blir kvar tre nätter och en kväll äter vi middag i land tillsammans med far/dotter i vår grekiska grannbåt. De har seglat med samma båt i 35 år men nu är den till salu då pappa passerat 80 år och börjar känna av kroppen. Väldigt intressant att höra om deras erfarenheter.