Skopelos

Efter frukost och bad körde vi i går i bleke ned längs Alonissos sydostkust. Framme i sundet mot Skopelos kommer lite vind och vi kan precis sträcka över med Code 0. Sedan dör vinden i gen.

Alonissis sydudde med stad på berget och fina stränder.

Det blir en kik på Skopelos fina stad innan vi går vidare längs nordostkusten.

Här på en klippa utanför kusten ligger den lilla kyrkan som användes i Mamma Mia filmerna. Det är fortfarande kav lugnt och vi lägger ut 25 m kätting på 20 m djup medan vi tar oss en simtur under den höga klippan. Sedan kommer en svag ostan och vi kan med bara Code 0 slöra upp längs kusten i ett makligt tempo medan lunch mm avnjuts. Stundtals kommer vi upp i nästan 2 knop. Nu är det inte så långt vi ska så det gör inget att det går långsamt och vi njuter en fin eftermiddag på havet.

När vi rundar Skopelos nordudde dör vinden för att sedan komma emot. Då blir det motorgång igen sista halvtimmen ned till Loutraki/Glossa där vi ankrar i hamnen. Nytt bad innan dingen görs i ordning för en tur i land när solen sluttar gassa så hårt (vid pass halv sju). Det blir god middag på bläckfisk innan vi just som mörkret lägger sig kör tillbaka till Sally.

Lite skvalpigt på vår ankarplats men OK för natten. Vindarna i dag har varit runt syd vilket är ovanligt. Ankarplatserna på nästa ö, Skiathos, passar inte i sådan vind så vi blir kvar här en natt till innan vi går västerut i morgon. sdlock