Shortsväder i Gaeta

Nu är Håkan tillbaka på båten och håller på att beta av listan över vad som ska göras innan vi börjar segla. Den var från början på drygt hundra punkter. Som med så många andra ”att göra listor” så tillkommer det en del nya punkter allteftersom men listan krymper trotts detta sakta men säkert, vilket är hoppfullt.

Här i Gaeta har vi fint väder, soligt och runt 15 grader. I solen blir det betydligt varmare så den senaste veckan har arbetskläderna varit shorts o T-shirt. Jag passar på att jobba på däck så nu är rigg och segel klara. Jag tog tjuren vid hornen och gjorde det värsta jobbet – fixa teakdäcket häromdagen. Vårt däck börjar bli gammalt och dessutom ganska tunt på sena ställen. Varje år är det ett antal skruvar som börjar sticka upp. Dessa skruvar vi ut, i år blev det ett tjugotal. Sedan fylls skruvhålet med epoxi lim och en ny plugg slås med i hålet.

Värst är att reparera nåten. Det är oerhört kladdigt och frestar på både knän och rygg. Nu är i alla fall ca 5 m ny fog gjord och jag håller ni på med sittbrunnen som är tvättad och delvis vaxad. I morgon blir det till att slipa gelcoatlagningar och sedan vaxa resten. Det har också blivit diverse elarbeten under däck medan kletet torkade. Vi har bland annat fått belysning i ytterligare ett skåp och USB uttag för mobiltelefonladdning i båda hytterna.

Som vanligt var vi i Dolomiterna och åkte skidor några veckor i slutet av februari. I år hade vi osedvanligt fint väder med strålande som och ingen vind. Fantastiskt fin åkning. Här är några bilder.