Fiumici utanför Rom

Överfarten från Korsika blev behaglig om än ganska långsam. Nu viste vi att det skulle bli lätta vindar så vi lämnade tidigt. Lika bra var väl det för redan före frukost började vattenskidbåtarna köra igen. Vi börjar med att hålla lite söderut för att få nytta av vinden som blåser i Bonifaciosundet. Så blev det också och vi gör hyfsad fart för Code 0.

 Strax efter skymningen dör vinden ut och vi seglar sakta fram genom natten. Framemot två ger vi upp och startar motorn. Kör sakta och gör vatten under tiden. Nu vill vi ha helt full vattentank när vi går in i hamn. Vi räknar med ganska dåligt vatten i kanalen vi ska ligga i och vill då helst inte köra watermakern.

 Morgonbrisen kommer strax efter åtta och är först ostlig så vi får göra några slag innan den går med solen mot väst och vi kan länsa mot land. Vi kommer in mot Fiumicino vid sju och drar ned ytterligare på farten. Nu kör vi motor för sjöbrisen har dött ut. Sakta sakta går vi mot strömmen och strax efter åtta öppnar första bron, sedan näst.

 Vi blir väl mottagna av Errico med vänner på Constellation Nautica. De hjälper oss att förtöja i det relativt strömma vattnet. Skönt att slippa klättra upp på den höga kajen. Vi ligger nu på ett fint litet varv med plats för ca 20 båtar. Väldigt familjärt och trevligt med personlig service. Här tänker vi lägga båten medan vi åker hem i augusti.