Giardinelli, La Maddalena

Bojen vi trodde var en ”parkboj” visar sig tillhöra en turbåt som kommer vid tiotiden. Det blir till att ge sig av och vi seglar i fin vind lite söder ut. Går in mellan La Maddalena och Caprera österifrån (bron i sundet är bara 6 m hög) och hittar in till ön Giardinelli. Sjökortet säger att det ska vara grunt och massa stenar men det visar sig finnas stora fina sandytor mellan bôarna att ankra på med mellan 8 och 3 m djup och vikarna är fulla av ”badbåtar” i alla storlekar.

Det är inga problem att försiktigt smyga sig in och vi hittar en bra plats där vi stannar för lunch och bad. Det är verkligen härligt i vattnet nu med runt 24 grader. Man kan simma långa turer med snorkeln och titta på fiskarna. Funderar på att ligga kvar men prognosen säger ny Mistral mot kvällen så vi väljer att gå vidare. Seglar runt Caprera till Porto Palma. Där finns flera bojar och dessa verkar verkligen vara ”parkbojar”. I alla fall är det ingen som kör bort oss.

Vi blev kvar hela dagen i går i bojen i Porto Palma. Vi blev kontrollerade en gång, dvs en båt med parkpersonal körde förbi och tittade att vi fanns med i listan på deras padda. Inga problem för oss men vi såg flera andra båtar som fick ganska långa besök. Det blåste friskt i går men vi tog ändå en liten dingetur till stranden i lovart. Vi valde att åka i badkläder och det var bra för det skvätte ordentligt.

I dag var det lagom vind igen och vi seglade på förmiddagen ned till Porto Cervo. Det ska vara dyraste hamnen i Medelhavet har vi hört. När marineron i gummibåt frågade om vi skulle ligga över natten tackade vi nej. Vem vill betala 2 500 kr för en natt? Undrar hur mycket de lite större båtarna betalar? Vi tog en sväng i hamnen och seglade sedan tillbaka till Maddalena och viken vid Giardinelli där vi lunchade i förgår.

Här var lika mycket båtar som sist men när solen var på väg ned och vinden lagt sig var vi bara en handfull båtar kvar, bl a denna vackra motorbåt, och allt var lugnt och fridfullt.