Porto Portals

Efter en mycket gungig natt med mycket inbäring lämnade vi i lördags Santa Ponca viken och seglade runt hörnet in i Palmabukten. Där hade vi bokat plats i en av de lyxigaste hamnarna här nere, Porto Portals. Fint och välordnat med mycket restauranger längs kajerna och med ett pris därefter. Normalt skulle vi inte välja en sådan hamn men våra vänner Jesper och Katja kom ned för att bo i Palmanova en långhelg och då var detta enda hamnen inom cykelavstånd.

Vi har nu tillbringat några trevliga dagar tillsammans. I söndags tog vi en tur med deras hyrbil längs Tramuntana-bergen på Mallorcas nordvästkust. Imponerande natur och fina bergsbyar/städer. I Valldemossa var det marknad och mycket folkliv. Här finns ett kloster från 1200-talet och det var här som Frederic Chopins bodde ett vinterhalvår 1838-39. Lite senade passerar vi Deià innan vi kommer ned till Port de Sóller där det blir härlig lunch.

Efter lunch bär det av högre upp bland bergen på slingrande vägar. Vi får fin utsikt över kusten. Men efter en tunnel är vi uppe bland molnen och det blir en ganska disig färd vidare innan vi så småningom kommer ned på låglandet öster om Palma och kan köra motorvägen tillbaka till Portals.

I dag har vi haft en härlig segeltur i Palmabukten. Lagom vind, solsken och måttlig sjö. I kväll blev det så avskedsmiddag med Jesper och Katja som åker hem i morgon.