Torrevieja

Vi blev kvar en dag till i Cartagena. Efter två blåsiga och gungiga nätter kändes det skönt med en dag i lugn och ro. Dessutom skulle Håkan ha telefonmöte och det visade sig bra att vi låg i hamn för det gick inte på den planerade timmen utan tog i stället tre timmar. På eftermiddagen tog vi en promenad upp på kullen med fort från 1200-talet och fin utsikt över staden.

I går lämnade vi Cartagena på förmiddagen och kunde segla hela dagen. Början blev lite jobbig då vi hade frånlandsvind (nordan) och riktigt höga berg längs kusten. Vinden varierade kraftigt i både styrka och riktning. Ibland forsade vi fram i över 8 knop och ibland låg vi nästan och drev. Det blev mycket skotande innan vi så småningom kom fram till udden Cabo di Palos.

Just som vi kom dit skralnade och vred vinden från nord till ost. Perfekt tänkte vi, slog och hoppades ligga över udden. Det lyckades nästan och efter en kortvända kunde vi slacka lite på skoten igen och med god fart segla upp till Torrevieja där vi ankrade i den stora yttre hamnen efter en härlig och solig dag på havet. Bredvid oss låg Svenska båten Saloma med June och Lennart ombord. Det blev en trevlig pratstund i vår sittbrunn innan middag.