Besök av vänner

Vi har haft vännerna Tina och Bengt på besök i några dagar. Fantastiskt roligt att ses på båt igen, senast var det när vi firade midsommar mad St Annakretsen sommaren 2016.

Det har varit trevliga dagar då vi blandat utflykter med segeltur och promenader kring Lagos. Vi hämtade med vår lilla bil på flygplatsen och sedan blev det lunch och rundvandring i fantastiska Tavira i strålande sommarväder. Seglingen på torsdagen gick först för motor och sedan för svaga vindar i grådisigt väder. Men det blev ändå en trevlig dag på havet.

På fredag förmiddag var det återigen fina förhållanden för en vandring vid lågvatten längs södra kustens stränder. Bra väder medan vi gick men vi viste att det skulle bli sämre på eftermiddagen. En fantastisk lunch i gamla stan med Portugisisk paella blev längre än vi tänkt då regnet öste ner medan vi drack gott vin.

På söndag blev det sedan utflykt upp till Algarves högsta topp, Foia 906 möh. Bedårande utsikt över kusten i söder och upp mot Alentejo i norr.

Dagen och kortveckan avslutas med god middag på taket till fiskmarknaden med utsikt längs kusten österut.