Porto

I tisdags kom Anders och när vi tyckte dimman lättade på onsdag förmiddag gav vi oss av söderut mot Porto. Svag västlig vind gav inte mycket fart men med hjälp av genakern lyckades vi ändå komma upp i mellan tre och fyra knop (för det mesta). Efter flera timmar i detta makliga tempo i ganska tjock dimma bestämde vi oss för att köra sista biten till Porto för att inte komma in för sent. Framåt fyra sken solen och strax därefter hade vi lagt till vid Douro Marina, ca 5 km från Porto.

Där träffar vi svenskbåtarna Marina och Macoma samt Norska Andante A. Vi går en promenad i den gamla fiskebyn vi ligger vid och hamnar så småningom på restaurang med de andra båtarna. Det blir en trevlig kväll med grillad fisk och vin till mycket humana priser.

I går var vi turister. Med färja och gamla spårvagnar (linje 1 och sedan 18) tog vi oss in till centrum uppe på kullarna ovanför floden. Många fina gamla byggnader och trevliga kvarter. Tvärs över floden ligger Gaia med alla sina portvinskällare. Trevlig trerätts lunch med utsikt över floden och Porto och sedan besök hos några vinhus. Plånboken lättade och ryggsäcken blev tyngre på hemvägen. Lugn kväll ombord.

I morse var vi uppe ganska tidigt. Tankade diesel och lämnade sedan hamnen vid halv tiotiden i förmiddagssolen. Den solen försvann sedan snabbt när vi kom på havet och mötte dimman. Mycket motorgång i dimma/dis och svag motvind. Sista två timmarna var vinden på sydväst och vi kunde sträcka söderut mot kvällens ankarplats i Alveiro utanför den lilla staden S Jacinto. Macoma ligger bredvid oss och vi bjuder över ensamseglaren Micke på middag.

En reaktion på ”Porto”

  1. Det låter som ni har det riktigt bra
    Lite för lite vind kanske?
    Här hemma blåser det desto mer och
    Med riktigt varma vindar?
    Ses snart???⛵️?

Kommentarer är stängda.