Ribadesella

Vi går upp före gryningen och lämnar hamnen så fort det ljusnar vid sjutiden. Fin morgon när vi efter en stund passerar den vackra staden Santander.

Motorsegling mest hela dagen men en fin dag på havet. Vi tittar in Vincente de la Barqueras gamma hamn, känd redan seden rommartiden, strax efter lunch. Hade varit lagom att stanna här men det är väldigt smalt och grunt så vi vänder ut igen. Mycket folk på playan utanför flodmynningen denna soliga dag. Vi tuffar vidare mot Ribadesella, ca 30 sjömil bort. Strax innan hamnen får vi en fin Bonito efter att haft spöet uppe i många timmar. Skönt med fiske där en fisk blir mer än tillräckligt för middag.

Ribadesella blir en trevlig överraskning. Vi var inställda på att ligga vid en tidvattenkaj bland fiskebåtarna men vi vinkas in till den lilla klubbhamnen där man numera muddrat vid en ca 100 m lång gästponton. Billigt är det också, bara € 20 per natt, och fin ny servicebyggnad med gratis tvättmaskiner. Synd att det inte passade att tvätta.

VI gillar staden och stannar hela söndagen.