Västerut

Efter att ha seglat sydost och de senaste dagarna söderut har vi nu kommit ”längst in i hörnet” av Biscaya. Vi har nu varit på väg i tre månader och seglat drygt 1 800 sjömil sedan vi lämnade Sverige.

Dags att segla västerut igen! Vi börjar dagen med tvätt och shopping. Vi lämnar inte hamnen förrän vid ett-tiden. Mycket lite vind och dessutom emot. Efter några slag längs den vackra kusten ger vi upp och kör resten av vägen till San Sebastian. Vi seglar nu längs en helt annorlunda kust än i Bretagne. Lummig grönska med höga berg i fonden. Djupa fjordar och flodmynningar.

I San Sebastian går vi så långt in i hamnen man kan komma i Donasia. Inte riktigt lika smalt och trångt som i Whitehills i Skottland men nästan. En av de tolv gästplatserna är fortfarande ledig, det räcker ju med en för oss.

Här ligger Daniel med Rubin som vi inte sett på några veckor. Han hjälper oss med tamparna och kommer sedan med en flaska bubbel. Fantastisk bukt med många hotell och turister. Gamla staden i Donasia är fin med ett härligt myller av turister från alla världens hörn.

Vi tar en lång simtur vid den fina sandstranden. Efter dusch blir det några tapas och ett glas vin i gamla staden. Tanken var sedan att vi skulle gå på segelklubben och äta middag. Vi hade från flera håll hört att det skulle vara OK om man var gästande båt men så tyckte inte vaktmästaren som vaktade dörren. Duscha gick bra men sedan var det stopp. I stället mat på byn.