Medoc

I går fick vi en heldag mellan vinfälten. Vi hade turen att komma hit under den helg då ett antal mindre vinmakare visade sina gårdar. Efter att ha hyrt cyklar (en km promenad) så bestämde vi över en fika att cykla upp till den lilla byn Cissac där det skulle finnas två gårdar att besöka. Det visade sig vara ett riktigt lyckokast. Två olika vinmakare som båda pratade ganska bra engelska. Vi började hos Château Tour Belair där vi fick en guidning bland vinrankor, tankar, tunnor och flaskor. Trevlig provsmakning av bra viner. Vi köpte en flaska till middagen, och en i reserv.

Sedan kom en ny höjdpunkt. Streat food a la France. Grillad hel kotlettrad med pommes på en parkbänk i byn. Fyre enorma kotletter som var otroligt goda till priset av en portion på restaurang.

Stärkta av detta cyklar vi åt andra hållet och kommer till Château d’Osmond. Efter lite väntan dyker vinmakare Philip upp. Vi får en väldigt personlig guidning där han med stolthet beskriver hur han tillverkar sina viner. Riktigt intressant. Han spontanjäser sina viner och använder träkol till att filtrera sitt vita vin. Väldigt goda, prisvärda viner med mycket karaktär. Vi köper en flaska till middagen och en kartong blandade sorter till båten. Philip är också kassör i segelklubben och berättar entusiastisk om hur man kappseglar på floden. I dag kom han på besök ombord och levererade vår kartong.

En reaktion på ”Medoc”

Kommentarer är stängda.