Helens sista dag

Stor utomhusmarknad i Piriac-sur-Mer sysselsätter flickorna fram till middagstid. Sedan lämnar vi hamnen och får en ny fin tag på havet. Medvind som blir växlande och sista timmarna kryss med långa benet med till Poriac. Soltaket skuggar skönt i solskenet.

Vi får en bra platts i den stora marinan. För första gången på flera månader ser vi båtar med Svensk flagga i hamnen, katamaranen Think Tweise och HR 43 Therica som vi hejar lite kort på. Hamnen är stor och ganska tråkig men en dryg kilometer bort ligger en fin gammal stad och kusten runt omkring bjuder på sandstränder och ståndsmässiga sommarhus. Härifrån går direkttåg till Nantes vilket kanske är huvudskälet att gå hit.

Middag ombord och öl på en strandrestaurang avslutar dagen för Håkan medan systrarna sitter uppe sent och pratar.