Fécamp

Äntligen hade den friska västanvinden blåst klart. I går var det vindar kring syd och inte mer än 10 m/s så då fick vi segla. Härligt varm frånlandsvind. Till en början med lite slack. Sedan började den växla 30-40 grader i riktning och mellan 5 och 10 m/s/. Vi seglar lägns och ganska nära en vacker kust med vita kritklippor och gröna ängar.

Sju slag och två gånger rulla in och ut storseglet gav lite motion. Sedan var vi framme i Fécamp. Vi kom in några timmar före vännerna i Jillylin och kunde köpa både hummer och musslor innan fiskaffären på kajen stängde. Det blev sedan en lång och trevlig kväll med Jill och David i Sallys sittbrunn.

I dag har vi gjort den trevliga lilla staden. Fécamp beskrivs som en minder variant av Dieppe och det stämmer, förutom inbärningen som skulle vara värre här vilket dessvärre också stämde. Vi börjar vänja oss. Här finns fortfarande en ganska stor fiskeflotta.

Benedectinelikör tillverkas i ett fint gammalt kråkslott, vi var där och fikade och provsmakade. Nu laddar vi inför morgondagen då vi planerar att segla (eller möjligtvis motorsegla att döma av prognosen) ”tvärs över viken” till Saint Vaast. En sträcka på nästan 70 sjömil. Det blir till att lägga sig tidigt…