Frankrike

En dag (kväll) i Belgien och sedan är man i Frankrike. Inte stor nytta av den gästflaggan men den var fådd så det var väl OK. Vi seglade i går vid åttatiden från Nieuwport. Fin läns för bara storseglet i svag vind ut genom det långa hamninloppet. Tur att vi hade en knop medström så att vi kunde göra två knop över grund medan vi åt frukost.

Väl på havet räckte inte vinden utan det blev motorgång, sedan Code 0 i 15 minuter och så motor igen. Men vid tiotiden kom det en fin bris från norr och vi kunde göra runt 6 knop i 4 m/s, med medström blev det uppemot 8 knop över grund. Då bestämde vi oss för att skippa Donkuerque, som varit planen, och fortsätta runt hörnet till Bologne. Sedan dog vinden…

Strax efter Calais var klipporna vita som vid Dover. Vid ”hörnet” Cap Gries-Nez vände tidvattnet. Inte rolig men väntat. De sista 10 sjömilen ned till Boulogne Sur Mer blev lite långsamma trots att vi gasade på. Vid halv åtta hade vi lagt till och kunde gå upp på segelklubben och ta en välförtjänt öl.

Vi har legat kvar i dag. Håkan går som vanligt upp och köper färskt bröd till frukost. Efter frukost går vi till den fina fiskmarknaden på kajen mitt emot marinan. Under förmiddagen var det lite tvätt och annat. Bland annat invigde vi den handvevade tvättmaskinen som vi fått av Anni och Martin.

På eftermiddagen gick vi på stan och upp i den gamla delen som fortfarande har en nästan helt intakt stadsmur. Intressant besök i katedralen och dess krypta. Gott kaffe i Frankrike (också). Dagen avslutas med nykokt hummer och bubbel. Vi skålar för vår vän Tore som fyller år i dag och för att vi har det så bra på vår resa.

3 reaktioner på ”Frankrike”

  1. Det gjorde ni helt rätt i.
    Underbart kul att följa er.

  2. Det verkar inte gå någon större nöd på er. Vi har det relativt bra även här ute på Stora Ålö, där vi firat pingst och laddar för nationaldagen.
    Ser fram emot att ansluta till er i början på september för sköna dagar tillsammans.
    Bengt och Tina

Kommentarer är stängda.