Stuva och ordna

Nu packar och stuvar vi för fullt. Mindre än 50 punkter kvar om man räknar det som måste och borde göras men så vitt vi vet färdigskruvat.

En hel del som ska handlas. I dag har vi varit på Biltema och köpt en del grejer vi inte viste vi behövde. (Vi var också på Viking och köpte sådant vi viste vi behövde). En sak som visade sig riktigt bra var en vakuumpackare. Tänkt för mat men vi körde alla våra lack- och färgburkar, penslar, plast mm i den.

Sedan la vi ned allt direkt i kölsvinet. Funkar det som vi tänkt så varar färgen längre och vi slipper rostfläckar och risk för läckage.

Vi får väl lossa skruvarna, lyfta durken och titta efter om några veckor.

2018-11-07: Nu har vi seglat två långa säsonger. Då har vi lärt oss att speciellt de tyngre burkarna verkar nötas lite av liver i kölsvinet. De flesta påsar har släppt sitt vakuum. VI har packat om en del av dem medan andra (som verkat ha ganska hela påsar har fått leva vidare utan vakuum. Vi har också öppnat och använt en del av dem och de verkar vara minst lika välbevarade som om de stått hemma på en hylla. / 🙂 Håkan

2 reaktioner på ”Stuva och ordna”

  1. Vacca färgburkar – det var listigt. Den idén tror jag att vi skall stjäla 🙂

Kommentarer är stängda.