Hemma i Ljungskile

I söndags körde vi båten från Vindön till Ljungskile, med trasig generator. En fin tur i kyligt väder. Bekvämt och varmt att sitta inne under det nya sittbrunnskapellet och köra. Nu ligger vi vid segelklubbens utrustningsbrygga. Skönt att ha båten nära och enkelt att komma till med bilen när man ska använda verktyg och senare lasta alla grejer.

I dag har vi rotat runt med vår nya icke fungerande generator. Efter att ha varit en sväng i Göteborg på förmiddagen kördes den till slut, med leverantörens goda minne, till Stenungssund där det konstaterades att den inte fungerade. Som om vi inte hade märkt det. Men, nu är i alla fall generalagenten övertygad om att den är trasig och förhoppningsvis ska det redan i morgon vara en ny på väg från Holland – håll tummarna.

Fint väder i dag så på eftermiddagen har Håkan varit finsnickare och ramat in våra sex nya solceller med teaklister så att vi inte ska skada oss eller segel på dem. De ska ge 180 W ny effekt i tillägg till de tidigare 100 och i den lågt stående kvällssolens sken laddade vi 4 A – mycket mer än vad vi gjort tidigare under samma förhållanden.

Just nu 75 punkter på listan som måste göras innan vi kan ge oss av och ytterligare 75 som vi borde fixa innan vi går.

2 reaktioner på ”Hemma i Ljungskile”

  1. Synd med allt strul med generatorn. Vi håller alla tummar på att det löser sig. Hoppas att vi syns snart.

    1. Det går ett steg i taget. Nu funkar i alla fall generatorn. Förmodligen blir det inte avgång förrän tidigast i mitten nästa vecka. Hoppas Danska ölet smakar. Vi syns!

Kommentarer är stängda.