La Linea de la Conceptión

Nu har vi legat några dagar i Alcaidesa Marina i La Linea. Till vår stora glädje finns det tvättmaskiner här så vi har tvättat all smutstvätt. Under hela tiden i Aguadulce har Eva fått handtvätta det nordligaste så vi hade ett litet uppdämt behov.

Den här klippan hade vi inte räknat med att få se en tredje gång.

Det har varit skönt att vila och undertiden har vi fått OK att gå in i flera hamnar. Ny versionen med information om hamnar längs vägen för den intresserade (klicka här). I stället för en sju dygns segling till La Coruña planerar vi nu en femdygnsseglin till Muros strax söder om Cap Finisterre. Längs sträckan har vi åtminstone två bra hamnar som vi kan gå in i om vi skulle behöva. I vill dock helst undvika Portugal då de har väldigt strikta regler för utlänska båtar. Vi hartillfälligt löst våra instrumentproblem och känner oss trygga med att segla vidare med det som nu är igång igen.

Det blir lite extra mycket att stuva undan när vi behöver ena hytten till sjökoj och dessutom ovanligt mycket proviant ombord. Under bordet i salongen har vi stuvat vår gummibåt, en kasse konserver (som inte fick plats i kölsvinet) och två 20 liters reservdunkar med diesel.

Då vi nu ”förlorat” nästan en vecka i tid på att ligga här så har vi fyllt på förråden av färskvaror. Det blev två turer till snabbköpet och nu är våra två kylar välfyllda igen. Väderprognoserna ser ut att hålla så vi räknar med att seglar i morgon förmiddag med det västgående tidvattnet efter att först ha tankat diesel på morgonen.

En reaktion på ”La Linea de la Conceptión”

  1. Önskar er en fin segling med gynnsamma vindar o många härliga upplevelser
    Kram
    Ove o Marie

Kommentarer är stängda.