Karantän dag 39

I dag har vi haft bra väder och för en gångs skull ser det ut att bli uppehåll några dagar framöver. Då tog vi chansen och gick över vårt teakdäck. Det har över 20 år på nacken men har klarat sig bra. Det vi behöver göra då och då är att nåta om på de ställen nåten släpper. Nåten behöver 2-3 torra dagar på sig att stelna. Den är väldigt kladdig att lägga så vi brukar dra oss lite för jobbet men nu är det gjort.

De senaste dagarna har vi, mellan regnskurarna, förberett båten för segling igen. Det har i flera dagar sett ut som om vi skulle kunna få bra väder att segla ut genom Gibraltar sund och vidare upp längs Portugals kust.

Tyvärr är många hamnar i Portugal stängda för oss vilket gör det svårt att söka skydd för väder och vind längs vissa sträckor. Detta, i kombination med att det ser ut att bli betydligt friskare vindar än vi gillar, gjorde att vi bestämde oss för att avvakta. Det kändes inte bra att ge sig ut många dagar på havet i frisk vind. Vare sig vi eller båten har några problem men det blir svårt med nattvilan när sjön är hög. Nu får vi börja titta efter nästa möjlighet. Den verkar ligga en bit senare i tiden. Kanske i början av maj dvs som vi från början planerade.