Karantän dag 9

Livet ombord på Sally kan sammanfattas med ett ord; låååångtrååååkiiiigt.

Den senaste veckan har vi haft en hel del regn och vind och det verkar som det ska fortsätta så ett tag till framöver. I morse var det ganska bra men nu regnar det igen och i morgon väntas nytt regn och hård nordostlig vind och kuling runt Cabo de Gato. Efter det ser det ut att bli några fina dagar med måttliga vindar.

Friska vindar i prognosen för i morgon.

Vi har en hel del på jobblistan att göra och blir det bara bra väder så tänkte vi ta itu med dem. Fram till dess sitter vi mest i sittbrunnen. Vi försöker låt bli att gå ut på staden och i stället äta upp den färskmat vi redan har. Ett annat skäl till detta är att vi vill få plats med all mat i kylboxen under en dag så att vi kan frosta av vårt kylskåp, framförallt dess frysfack som nu mest är fyllt med is. Då kan vi sedan handla en del frusen mat och även frysa in lite mat.

Strandpromenaden och stranden ligger helt öde

Allt talar för att restriktionerna kommer att förlängas till 12 april och dessutom stärkas med ännu hårdare restriktioner för resor. Detta förväntas ske med ett riksdagsbeslut på onsdag. Det betyder att vi blir kvar, så som vi redan tidigare förväntade oss, till åtminstone mitten av april. Praktiskt kan det sedan kanske dröja ytterligare flera veckor innan vi kan segla vidare. Men då kanske vi kan vara här med lite större frihet att röra oss. Vi har ju inte ens hunnit titta på staden ännu.