Karantän dag 5

I dag har vi varit och handlat. Man får bara gå en och en och vi hör talas om de som försökt åka två i bilen. Då har den ena fått 600 Euro i böter. Det sägs också att man inte får cykla. Så, för att vi skulle vara på säkra sidan gick Håkan upp till Consum, den stora livsmedelsaffären i staden.

Utanför ringlade sig en ganska lång kö. Men, eftersom man står med långa avstånd så går det ändå rimligt fort framåt. Efter ca 15 minuter kom Håkan fram till en trevlig dam som stod i dörren och såg till att max 40 personer var inne samtidigt i butiken. Av henne fick man handsprit innan man skulle ta sin kundvagn. För säkerhets skull åkte engångshandskarna på i alla fall.

Inne i butiken var det fullt med varor. Inget som normalt brukar finnas verkade saknas. Det enda som inte fanns var andningsskydd och handsprit, kanske inte så konstigt. Han hittade heller inget mjöl men såg sedan i kassakön att andra hade gjort det så vi får leta mer nästa gång. På respektfult avstånd expedierades man av både chark- och fiskavdelning. På samma sätt var det sedan ordentligt avstånd i kassakön och bara en i taget vid bandet.

Det blev en veckohandling och hela äventyret tog över två timmar. Under den mer än två kilometer långa promenaden hem med tunga kassar kändes det som om armarna blev flera entimeter längre. Nu har vi alla fall mat för ett bra tag framöver.

2 reaktioner på ”Karantän dag 5”

  1. Hej! Vi försökte också handla idag men consum mercadona o Lidl var stängda. En dam upplyste oss om att det var grande fiesta! Men inte hos er? När jag gick ut med Dramaten, vinkade Garda käckt till mig och Sten gick en bit efter. Så fick vi gå! Security och militärpolisen var också ute! Hundägare och lite spridda folk. Men gott att få sina 10.000 steg.

  2. Hej Sally! Vi träffades som hastigast i Cartagena i nov tror jag. Vår dotter kom ner och seglade med oss upp till Alicante, där vi precis som ni ligger i karantän. Vi undrade just hur ni har det? Själva hade vi nog tur i oturen när vi i förrgår tänkte dra vidare till Ibiza. Då stängdes alla hamnar och vi insåg att det nog blir jobbigt att ligga som ”outlaws” på ön. Vi seglade tillbaka och eftersom vi hade betalt hamnavgiften till 27 mars, så fick vi komma tillbaka på nåder . Pust! Vi har det också rimligt bra här i hamn, även om vi precis som ni är ”fängslade” ombord. Hälsningar från Gunnar 0 Tine på Najad 360 ”Conquet”

Kommentarer är stängda.