Cartagena

Nu börjar vi bo in oss i Cartagena. Vi har lärt känna en del av de andra båtarna i hamnen, mest de svenska. Tillsamman med våra nya vänner har vi varit på tappaskvällar, utflykter, mm. Vi börjar också hitta lite i denna fina stad. Här finns en fantastisk saluhall med fisk, frukt, grönt , kött, ostar, oliver mm. Naturligtvis gamla romerska ruiner och gamla stadsdelar.

Tappas tillsammans med vännerna på Sinvela.
Det är ett fantastiskt utbud av fräscha grönsaker på lördagsmarknaden i Torre-Pacheco.
Som på så många andra ställen i Spanien finns här mycket spännande och trevlig offentlig konst.
På första söndagsgrillningen kom det över 90 seglare.

Cartagena har också under lång tid varit hamnstad och flottbas och delar av staden domineras av dessa aktiviteter. Fiskeflottan är fortfarande ganska stor och det ger oss jättefin och prisvärd färsk fisk i saluhallen men också en del svall i hamnen när de kör förbi.

I går var vi för första gången med på en vandring med ett gäng Spanjorer här i staden som gärna vill öva sin engelska. Skönt att komma ut i bergen och röra på sig och jättetrevliga nya bekantskaper.