Palairos

Vi lämnar Kioni efter frukost. Trevligt med bageri som öppnar tidigt så att man kan få färskt bröd. Vi seglar norrut i ganska svaga vindar. Vid halv elva är vi utanför en fin vik på Lefkas sydostsida så vi går in för att bada och fika en stund. Lämnar viken efter en dryg timme.

God gång i sundet öster om Lefkas.

Nu blåser det lite mer från syd och vi länsar upp i sundet mellan Lefkas och Meganisi med god fart. När vi sedan rundar Skorpios, ön Onassis ägde i många år, dör vinden fullständigt. Det blir motorgång mot Palairos. Sedan kommer lite vind så vi kan segla upp sista biten.

Palairos under de höga bergen på fastlandet.

I Palairos har vi stämt träff med en gammal arbetskamrat till Håkan som legat där ett tag. Han seglar ensam och flyttar sig inte så ofta. Vid bryggan ligger också en annan svensk ensamseglare, Sten som seglat här nere i 35 år. VI äter middag tillsammans och får en trevlig kväll med gamla och nya bekanta. Nästa dag blåser det inte mycket så vi väljer att ligga kvar och ha det bra.