Pythagoreio, Samos

I går hade vi fin segling upp till Samos igen. Vi behövde egentligen inte vara här förrän i dag men vinden i går var med, i dag skulle den varit emot. Så vi seglade. Det började före frukost med blandad motorgång och försök till segling. Vid niotiden kom en svag västvind över ett platt hav. Då rullade vi ut vår genacker och kunde styra nordost ut i mellan en och två knop.

Vinden tilltog sakta och mot slutet seglade vi lika fort som andra båtar som körde motor i medvinden. Strax före tre kunde vi ankra upp innanför piren i Pythagoreio. Vi hade lite funderingar på att gå in till kaj men där var det redan fullt med båtar och inte kan man bada från båten heller. Så vi ankrade i stället, då slapp vi också stojjet på kvällen.

Vi träffade bekanta från Ljungskile på kvällen, först ombord och sedan middag i land. Det blev en trevlig kväll. I dag har vi grejat lite och provianterat inför nästa vecka. I morgon flyger Eva hem och Jesper kommer ned för att segla en vecka med Håkan.

Vi förtöjer dingen nedanförstatyn av öns berömda son Pythagoras som står med sin triangel i handen strax till höger om Sally i bild. Jättegod träkolsgrillad svärdfisk på en restaurang lite utanför centrum, och med fantastisk utsikt över havet, blir en fin avslutning på en härlig vecka.