Sally lämnar Gaeta

I går provianterade vi för en veckas segling. Håkan cyklade nästan till Formia för att köpa mandelskorpor som bara finns på MB till rimligt pris. Mycket fräscha grönsaket och en hel del vin à 16 kr/litern bars ombord. Vi köpte också en stor laddning middagsmat från våra slaktare ”far&son”.

I morse vaknade vi när det ljusnade vid sextiden. Vi började göra iordning båten och strax efter sju gjorde vi vårt sista besök hos Mary och köpte bröd. Halv åtta kastade vi loss och puttrade sakta ut ur hamnen. Både Kristene och Peer på Second Life och Maik på Takamaka var uppe och vinkade av oss från sina båtar.

I en lätt ostlig bris kunde vi segla söderut medan vi åt frukost. Brisen varade fram till elvakaffet innan det blev motorgån några timmar i väntan på sjöbrisen. När sjöbrisen väl kommer är den svag så motorn får puttra på. Det är först när vi kommer in i sundet innanför Ischia, strax innan vi ska gå i hamn, som det friskar i lite.

Vi lägger till vid en träbrygga, det är vi inte vana vid, i Chiaiolella på Procidas västsida. Vi tar en promenad inöver ön och i den fina lilla byn innan det är dags att laga middag. Det är väldigt osäkra och olika väderprognoser för i morgon. Man blir ju lite orolig när hamnkillarna kommer och lägger på en extra tamp och pratar om en frisk nordost som inte ser skrämmande ut i våra prognoser. Vi får se hur det ser ut i morgon bitti och bestämma oss för hur vi gör.