Porto Vecchio och San Ciprianu

I dag har vi haft mer måttliga vindar. Efter frukost lämnar vi fina viken och länsar norrut i avtagande vindar. Bitvis väldigt lugnt och en stunds motorgång men när vi rundar upp i viken mot Porto Vecchio så friskar vinden i rakt i näsan, det är då vi bestämmer att batterierna måste laddas.

Porto Vecchio är en liten fin gammal muromgärdad stad på kullen som säkert sett de flesta medelhavskulturer komma och gå genom århundradena. Runt kullen ligger sedan modernare bebyggelse av varierande kvalitet och status. Här finns färjehamn och enligt uppgift på Navily, en mestadels fransk app, en välsorterad livsmedelsbutik. Vi ankrar utanför hamnen och tar dingen in.

Vi knallar upp för backen till gamla staden i stekande sol och går runt lite där innan vi äter lunch. Sedan ned igen mot affären som inte alls var särdeles bra – men vi får så att vi överlever några dagar. Efter fika tar vi oss några sjömil norrut till en livlig vik där vi ankrar för natten. Här i Baia de San Ciprianu far motorbåtarna kors och tvärs och skapar en hel del skvalp. Men som vanligt lugnar det ned sig framåt åttatiden. I morgon seglar vi över till Rom dit vi beräknas komma torsdag kväll. Det verkar bli en lugn överfart med måttliga vindar och kanske  en del motorgång.