Cala Portals

I dag var det dags att proviantera upp båten för fortsatt segling och förhoppningsvis mycket ankring. 4 km bort fanns en jättebra Mercadona stormarknad. Cyklarna med sina stora cykelväskor var tungt lastade på hemvägen.

Nästa tur gick för att leta gasol. Håkan cyklade runt och fick olika tips om var det kunde tänkas finnas Campingaz, som vår flaska heter. Till slut hamnade han i en mycket välsorterad järnhandel och kunde få två fulla flaskor, tillräckligt för 2-3 månaders förbrukning. Spanien är lite problematiskt eftersom flera lokala gasbolag har egna flaskor. Helt identiska och man får gärna byta sin gamla flaska men de Spanska går inte att byta till Campingaz i nästa land.

Efter lunch lämnade vi hamnen och kryssade i svag vind och ganska hög sjö västerut. Vi hade tänkt gå runt hörnet till Santa Ponca men bedömde att det skulle bli en ny gungig natt där. I stället gick vi in i en lite mindre vik, Cala Portals, strax innan udden. Fågelvägen hade vi då gått ca 4 sjömil på våra flera timmar långa kryss.

En fin vik med intressanta sandstensgrottor. Mycket dagsturs båtar och till och med färja men när kvällen kom försvann de flesta och lugnet la sig.