Alicante

Vi lämnar vår ankarplats i Torrevieja i gryningen då vi vill segla medan det blåser lagom från rätt håll. Det nya ankaret har funkat bra under premiärnatten. Fin segling med frukost i sittbrunnen. Lite mer vind än vi tänkt oss så Code 0 rullas ut och in några gånger allt eftersom vinden varierar i styrka.

Redan strax efter 12 är vi i Alicante där vi får en dyr plats i den stora marinan. Mycket trevlig stad och bra marina. Vi går på handlingstur och hittar det stora varuhuset El Corte Engles på Av. Maisonnave som var välsorterat med fin livsmedelsbutik. Vi gick dit i första hand för att byta våra kolsyrepatroner och det gick över förväntan. I Portugal lyckades vi inte byta mer än en i taget. Här kunde de byta tre så nu har vi bubbel till vårt vatten för flera månader framöver.

Vi ville gärna titt på Volvo Ocean Race:s huvudkvarter men det var inte öppet på eftermiddagen i går. I stället gick vi dit en sväng på förmiddagen innan vi lämnar vid 11 tiden.