Cartagena

Åter igen avgång i soluppgången, i går för motor i mycket svaga vindar. Frukost i sittbrunnen. Tack till Judit på Money Penny för fin bild.

Fint och soligt på havet men ganska oregelbunden sjö med dyning från olika hålla. I ibland så pass mycket vind att seglen kan stötta lite. Vi d 12 kommer mer stabil vind, 3-4 m/s och Code 0 driver oss fram i halvvind i mellan 5 och 6 knop. Men efter en stund rullar dimma in och vinden avtar. Det blir motorgång med mistlur och radar i några timmar tills vi närmar oss Catagena där dimman som tur är lättar innan vi ska gå in i hamnen.

Vi förtöjer i segelklubbens hamn (norra) och det visar sig bli en gungig natt med knarrande tampar när vinden ligger på rakt in i hamninloppet. Men vi ligger tryggt och bra även om sömnen inte blir den bästa. I dag har vi tagit en långpromenad i staden med gamla anor. Vi började på marinarkeologiska museet som visade ett Feniciskt skepp och utvecklingen därifrån till våra dagar. Intressant och lärorikt.

Sedan vidare in i den trevliga staden som har många lämningar från Romartiden. Bland annat besöker vi den romerska teatern som hittades under gammal bebyggelse på 80-talet och som nu grävts ut. Imponerande storlek och fin utställning.

2 reaktioner på ”Cartagena”

    1. Kanske det kanske.
      När får ni ryckt loss kardborrebandet och kan börja segla, vi saknar er.
      🙂 H

Kommentarer är stängda.