Culatra

Stålande sol i dag men en riktigt kylig morgon. Bara sex grader när klockan ringer strax före sju. Solen värmer och strax efter åtta lämnar vi Albufeira. Money Penny lämnar en halvtimme innan oss och vi gör vad vi kan i en frisk halvvind att komma i kapp. Nu ska vi inte riktigt åt samma håll så även om vi tycker att vi tar in får vi aldrig svaret.

Så småningom möter vinden och vi får göra några slag innan vi kan köra in mellan pirarna i Faros hamninlopp. I Ria Formosas floddelta utanför Faro ligger flera låga sandöar. Culatra är den mest kända och vi ankrar innanför den. Sandbotten och lagom ankardjup. På sommaren kan det ligga över hundra båtar här, nu är vi mindre än tio.

Lite skvalpigt när högvattnet når över en del av sandbankarna och västvinden friskar längs ön fram på eftermiddagen. Men vid solnedgången blir det avtagande nordan och lugn och ro.