Vindag

I dag var planen att ta bilen tillsammans med Anita och Lars på Tindra till en vingård i närheten. När vi kom fram visade det sig att den var stängt. Som tur var hade vi fler på listan så vi for vidare österut tills vi kom till Quinta Dos Vales i Estombar. Ganska stor vingård där vi fick en trevlig promenad bland vin, apelsiner och skulpturer.

Efterföljande provning blev en besvikelse. Vi betade 10 euro för tre små skvättar vin som vi sedan fick dricka själva utan några kommentarer. Ganska tråkigt och helt klart anpassat för turister på utflykt som inte förväntades köpa så mycket. Det gjorde inte vi heller, utan åkte därifrån.

Vi var nu ganska nära den gamla staden Silves så vi körde dit för att äta lite lunch. Silves ligger på en kulle ovanför Rio Arade, naturligtvis med kyrka och gammal borg högst upp. Arade var en viktig handelsled för Fenicier, Greker, Kartager och Morer på tiden det begav sig. Men, redan på tolvhundratalet började floden sanda igen och staden förlorade sin betydelse. Nu är det en fin liten stad, väl värt ett besök och en promenad om man vill komma undan turistströmmarna.