Santander

Det blev fyra nätter i ankarviken Santoña i väntan på bättre väder och mindre motvind. I går blåste och regnade det hela dagen. Jollarna på viken kapsejsade en efter en och vi ville inte riskera att bli bortblåsta i dingen så vi stannade på båten hela dagen.

I dag skulle det i alla fall vara uppehåll så vi bestämde oss för att kryssa vidare västerut. Med ett rull i storen fick vi fin kryss de drygt 30 sjömilen till Santander där vi seglade (kryssade) hela vägen in till marinan. Tyvärr ligger marinan långt från staden, 20 minuters promenad till busshållplatsen och ännu längre till affär. Den ligger också granne med flygplatsen men det var inte så störande som vi befarat.

Vi fikar med Blaubär som ligger tvärs över brygga innan de ger sig av för att ankra längre ut i viken. Vi får tipps om bra butik men när Dortis hör att det enda vi behöver är bröd till frukost får vi två frallor av henne och slipper gå/cykla.

Vin med Maronarna på kvällen. VI diskuterar hamnar inför morgondagen. Det är ganska långt till nästa bra hamn så avslutar lite tidigare denna gång.