Regn i Bilbao

I förmiddags regnade det. Inte så mycket först, det gick att köpa bröd, men sedan lite mer. Vi hade ingen lust att lämna den torra båten. Vid tvåtiden lättade det lite och då gav vi oss av. Folktomt i land så vi vandrade lite förvirrade längs floden innan vi hittade några damer som kunde visa oss vart tunnelbanestationen låg. Sedan gick det snabbt och lätt direkt in till centrum.

Fortfarande regn i luften. Guggenheimmuseet blev första anhalten. En fantastisk byggnad med mycket folk och mycket olika ganska moderna konstverk. Kanske inte så att vi ville ha alla hemma på väggarna men mycket var fint, en del intressant och byggnaden imponerande.

När vi kom ut var det uppehåll och vi kunde vandra längs floden in mot gamla stan. Som vanligt mycket folk, trånga gränder och många barer och restauranger. Här kan man äta pintxos (tappas) på nästan alla ställen. Vi gick runt till lite olika ställen och tog ett glas vin och några pintxos innan vi gick vidare till nästa. Kvällen avslutades med fantastisk skinka och gott vin innan vi i regnet hittade tunnelbanan tillbaka till båten.