Baskien

Nu har vi hissat ikurriña, den Baskiska flaggan. Det känns verkligen som om vi kommit till ett nytt land, fastän vi är kvar i Frankrike. Annat landskap, byggnader, språk, klimat mm. 

Efter att Kia och Göran lämnade oss i söndags morse lämnade vi Pauillac vid tolvtiden. Inte mycket vind och det lilla som var var emot så vi körde hela vägen ut ur Gironde. När sedan den utlovade nordvästvinden visade sig vara västlig fick vi köra ytterligare några timmar innan vi till slut kunde börja segla söderut vid sextiden. Lagom och ljum vind som långsamt vred med under natten gav oss fin segling om än i ganska ”guppig” sjö. Strax efter att Eva gått på vakten klockan fyra på morgonen avtog vinden och det blev dags för motorgång några timmar innan vi sakta fick nordvind som gav oss plattläns hela vägen ned till Bayonne där vi kunde lägga till vid sjutiden på måndagskvällen. Då hade vi seglat 31 timmar och 156 sjömil. Ganska trötta somnade vi gott och sov ovanligt länge och gott. 

Bayonnes marina låg långt utanför staden och nära kommersiella hamnen. Nordvinden förde med sig en ganska stark doft av ”Koppartrans” som raffet i Götebord en gång i tiden hette. Vi lämnade därför efter frukost i morse och körde (bleke) ned till den lilla hamnen i Saint Jean de Luz där vi fick den sista av de åtta gästplatserna. Väldigt trevlig liten stad och badort med mycket turister.

En reaktion på ”Baskien”

  1. Hej Eva o Håkan
    Vi följer er med stort intresse men vi är inte lika tuffa som ni. Allt verkar fungera som ni planerat.
    God fortsatt tur från COSTAMERA D/Y som bara seglat 64 dygn hittills i sommar.
    Hälsningar
    Ulla o Rolf

Kommentarer är stängda.