Amsterdam

Nu har vi varit två dagar i Amsterdam. Blandat väder men perfekt temperatur att strosa på stan i. Och det har vi gjort två eftermiddagar. Däremellan lite båtpyssel. Amsterdam är en trevlig stad. Vad gör två seglare när de kommer i land? Jo, de hoppar på första bästa båt och åker på sightseeing på kanalerna.

Vår båtgranne från B-hallen på Vindö Marin i vintras är Holländare och har varit mycket hjälpsam med goda råd och tips. En sak han skrev så sent som för några dagar sedan var ”Glöm inte att käka en patat med kroket”, så i onsdags beställde vi Oma Bob’s kalvkroketten. Jättegott tillsammans med öl från Texel och utsikt över kanalerna! Tack för alla bra tips Eugene!

Vi har legat i Sixhaven marina. Lugnt och fint med bra faciliteter och perfekt gratisfärja var 5:e in till centrum på fem minuters gångavstånd.

3 reaktioner på ”Amsterdam”

  1. Nu är det dags att ta nästa steg: en ”patatje oorlog”, det betyder ”pommes frites krig” om man översätter det. Bara att beställa på vilket gatukök som helst, låt er överraska! E.

    1. Ja, det får bli nästa utmaning. Hoppas det finns i Rotterdam också. / 🙂 H

Kommentarer är stängda.