Watermaker

Nu dricker vi vårt eget vatten

Nu kan vi smaka vårt dricksvatten som tillverkas av havsvatten. Vår watermaker är i gång sedan några dagar och fyller tankarna med friskt, bakteriefritt vatten. Det smakar riktigt bra tack vare ett efterkonditioneringsfilter.

Det blev ganska många slangar och slangklämmor innan allt var sammankopplat.

 

Resan dit

Efter mycket funderande bestämde vi oss för att vi skulle installera en watermaker för att bli självförsörjande på bra vatten ombord. Vi hade läst om allt för många som bar ”köpevatten” i varje hamn. Det kändes också bra att kunna styra så att man kan duscha när man vill. Alternativets hade varit en extra vattentank, då vi i dag bara har 250 liter.

Vi valde DC 260 aggregat från Echo Marine ltd på Trinidad. Enkelt och robust med kapacitet att göra 50 l/timme. Genom samköp med fyra andra seglare fick vi ett bra pris.

 2017-03-08

Första delarna installerade. Med lite trixande fick alla 4 filtrena plats i samma utrymme. Det är inte många centimeter under men det går att skruva loss filterkopparna. Himla tur att vi höjde kojbotten. Högtryckspumpen ligger lite snett på bilden. Den ska installeras ordentligt i morgon.