Äntligen segelbåt

I dis, duggregn och en isande, lite för frisk vind, lyckades BåtJonas lirka ned masten genom däck i eftermiddags. Med frusna fingrar redde jag sedan ut en del och fick sträckt upp så pass att masten nog står kvar i morgon. Då utlovas solchanser och jag hoppas kunna täta röstjärnen innan  riggen sätts an och alla tampar träs på rätt ställen.

Mycket tid går nu åt för att försöka reda ut varför den nya generatorn inte vill ge ifrån sig någon ström. Långt telefonsamtal med generalagentens serviceschef i eftermiddag resulterade i att vi båda var lika okunniga om orsaken. Vi hittar inga fel…

Nu har jag sänt ett långt mejl till tillverkaren i USA och hoppas få hjälp. Tills generatorn kommer igång vill vi ogärna flytta båten även om det hade varit skönt att få hem henne när riggningen är klar.

En reaktion på ”Äntligen segelbåt”

  1. Tack för en mycket trevlig kväll med information om er resa till Skottland.
    Lycka till på kommande resa …..

Kommentarer är stängda.