Scario

VI går upp i gryningen och lämnar Agropoli vid sjutiden. Halvvind i två knopps fart med Code 0 och frukost i sittbrunnen på ett stilla hav. Vinden dör som vanligt när solen stigit en bit och börjar värma så det blir motorgång mest hela dagen. Vi fiskar med spö och lyckas fånga en liten bonito.

Seglar en stund men det blir vare sig fort eller länge. Vi passerar en mäktig kust med stora naturskyddsområden både på land och i havet. Sista timmen får vi fin läns med eftermiddagsbrisen in mot Scario. Albatros som tidigare under dagen kört förbi oss ligger där sedan några timmar och hjälper oss med tamparna. Första hamnavgiften sedan vi lämnade Fiumicino och vi lyckas pruta ned den till rimliga 500 kr.

Scario är en riktig liten pärla. En fiskeby med lagom mycket turister. Trevlig strandpromenad där det blier en öl innan vi går till Sally och lagar middag till Annika och Pelle. Boniton räcker till var sin liten förrätt. Alltid roligt emd egenfångad fisk och det blir ännu en trevlig kväll.