Skidåkning i Sierra Nevada

I dag har vi haft en fantastisk skiddag. Vi har länge hoppats kunna komma hit i tid för att åka skidor och det lyckades. I år har varit ett ovanligt snörikt år och man räknar med att ha skidanläggningen öppen en bit in i maj. Vi åkte i gryningen och det tog oss ca två timmar att köra upp från hamnen. Redan strax efter tio stod vi på hyrskidorna.

Vi hade valt en dag efter en natt med frost och med fint väder. Förhållandena var perfekta med tanke på årstiden. Backarna hade börjat mjukna när vi kom upp och vi hade fin åkning i pisterna. Efter ytterligare någon timme började vi kunna utnyttjad snöfälten mellan pisterna och det blev mycket bra off-pist för de som gillade sådant. Backarna höll bra och inte ens när vi åkte ned till byn på eftermiddagen var det besvärande slaskigt.

Skidorten ligger på drygt 2 100 möh. Högsta liften tog oss till 3 300 möh. Därifrån hade man vidsträckt utsikt över omgivningen. Tyvärr var det lite disigt så vi kunde bara ana havet nedanför oss. Sedan fantastisk åkning som första gäng den dagen nedför en härlig lång och bred nordsluttning.