Regnigt Lagos

Sedan vi kom tillbaka har inte Lagos visat sig från sin bästa sida. Det har regnat och blåst var eviga dag. Uppehåll en kortare stund och sedan regn igen. Nu ser det ut som om det långsamt ska bli bättre även om det just nu viner i riggen när det blåser över tio sekundmeter från sidan. I går hade vi över tjugo sekundmeter och båten krängde så att tallrikar och glas for av bordet.

Den planerade upptagningen har skjutits i två veckor och är nu planerad till tisdag. Vi får se hur det går men det ser inte helt hopplöst ut. I veckan som gått har vi roat oss med lite bilutflykter mellan regnskurarna. Vi körde upp en bit längs västkusten och hittade bland annat den fina stranden vid Odeceixe.

I går var vi vid fyren söder om Lagos på Ponta da Piedade och tittade på hur vågorna slog in mellan klipporna. Det har eroderat kraftigt i regn och vind de senaste veckorna. Från fyren har man fin utsikt in mot Lagos.

Vi har också passat på att handla inför seglingen som vi hoppas ska börja snart. Det har passat bra att fylla på förråden av konserver, gas mm nu när vi haft bil. Då slipper vi bära så mycket de kommande veckorna.

2 reaktioner på ”Regnigt Lagos”

  1. Låter som om ni har haft härliga promenader. Har orkidéerna börjat blomma vid fyren?

    1. Jo, fi t har det varit (när det inte regnat) men orkidéerna väntar nog, liksom vi, på solen.

Kommentarer är stängda.