Söderut

Det blev en trevlig kväll! Och inte allt för sen. Sedan somnade vi gott efter årets första riktiga segling.

Efter frukost i lugn och ro lämnade vi Marstrand vid niotiden. Strålande sol, nästan som en sommardag. Men, det var ett par saker som inte stämde. Inga löv på träden och ungefär samma temperatur i luften som i vattnet, dvs 7-8 grader. Även med medvind blir det kyligt. Också i dag frisk nordväst, mellan 6 och 10 m/s. Det blev bara focken i dag igen och det räckte. Vi vill gärna ha lite mindre vind när vi rullar ut storseglet för första gången om det skulle behövas justeras eller tas ned. Kanske nästa gång…

Vi seglade ned under Öckerö och Hönö och sedan snobbrännan och vidare till Donsö. En trevlig hamn där vi smög in så nära piren vi kunde. Lugnt vatten men vinden viner i riggen. Här tänkte vi gömma oss i morgon medan det regnar och blåser sydvästlig kuling.

Donsö är, liksom de andra öarna i södra skärgården, bilfri. Cyklar, mopeder och elbilar blir fortskaffningsmedlen. Eternit var ett populärt material i skärgården för ett halvt sekel sedan. Här lever det kvar så visst var det hållbart. Inte är det farligt heller så länge man inte pillar på det.

2 reaktioner på ”Söderut”

  1. Hej! Trevligt kunna följa er på äventyret. Själv hemkommen från Algarve blev det först nu jag hittade er. Trevlig resa. Vi hörs emellanåt.
    PS: Göran fyller 60 imorgon 24 april om jag har rätt info.
    /Sven-Göran

Kommentarer är stängda.